میکروسکوپی که دستیار جراح است
به گزارش تور تایلند، محققان پیروز به اختراع یک میکروسکوپ شده اند که می تواند جزئیات سلولی را در بافت های زنده در لحظه نشان دهد و نمونه برداری را از فرایند درمان حذف کند.
به گزارش خبرنگاران به نقل از دیلی نیوز مهندسان دانشگاه کلمبیا فناوری را توسعه داده اند که می تواند با تصویربرداری بلادرنگ از بدن موجود زنده جایگزین بافت برداری و بافت شناسی گردد.
این میکروسکوپ سه بعدی با سرعت بالا می تواند تصاویری از ساختار بافت ها تهیه کند که جراحان را در جراحی تومور هدایت می نماید. بدون این که به نمونه برداری از بافت و انتظار برای نتیجه آزمایش های آن احتیاج باشد.
بافت برداری در بسیاری شیوه های درمانی پزشکی به ویژه درمان جراحی سرطان و غربالگری متداول است. پزشک برای بافت برداری بخش های کوچک از بافت را برمی دارد تا با میکروسکوپ دقیق تر آن بخش را مشاهده کند.
الیزابت هیلمن، استاد رشته مهندسی زیست پزشکی و رادیولوژی در دانشگاه کلمبیا و نویسنده ارشد این مطالعه گفت: شیوه ای که نمونه برای بافت برداری برداشته می گردد طی 100 سال اخیر تغییر نکرده است؛ بخشی از بافت بریده می گردد، مرتب، جاسازی، تکه تکه شده و روی اسلاید شیشه ای به وسیله پاتولوژیست زیر میکروسکوپ دیده می گردد. به همین علت چند روز طول می کشد تا نتیجه بافت برداری معلوم گردد.
این گروه از محققان امکان تصویربرداری از بافت بیمار داخل بدن فرد را مورد آنالیز قرار دادند.
هیلمن در این مورد شرح داد: این فناوری نتیجه را در خصوص نوع بافت و شرایط آن بلادرنگ به پزشک نشان می دهد. این پاسخ سریع در خصوص شرایط بافت به پزشک یاری می نماید آگاهانه در خصوص فرایند درمان، برترین روش درمان و جراحی تمام یا بخشی از بافت تصمیم بگیرد.
وی اضافه نمود: مزیت دیگر استفاده از میکروسکوپ سه بعدی با سرعت بالا این است که بریدن بافت برای شناخت شرایط تومور را حذف می نماید. این تصمیم سختی برای پزشکان به ویژه در خصوص بافت هایی مانند مغز، طناب نخاعی، چشم، بخش هایی از صورت یا اعصاب است.
با این که اکنون نیز میکروسکوپ هایی برای هدایت جراحی بافت های آسیب دیده وجود دارد، اما این میکروسکوپ ها تصویری تکی و دوبعدی از بافت به دست می دهند که برای استفاده در جراحی در بافت های وسیع تر کافی نیست و به طور کلی به ماده رنگی فلورسنت احتیاج دارند که باید به بیمار تزریق گردد. این ضرورت هم زمان بر است و هم قابل استفاده برای همه بیماران نیست.
، انتهای پیغام
منبع: ایران آنلاین