قرص تستوسترون و موارد مصرف آن
به گزارش تور تایلند، قرص تستوسترون (Testosterone) از داروهای افزایش دهنده هورمون تستوسترون در بدن آقایان است. تستوسترون در اشکال دارویی مثل قرص و آمپول وجود دارد
تستوسترون از جمله هورمون های مهم بدن است که میزان آن در مردان چندین برابر زنان است. این هورمون از اصلی ترین هورمون های جنسی به شمار می رود که با کاهش آن در بدن قطعا فرد دچار مشکلاتی می شود. امروزه برای جبران کمبود این هورمون داروهایی با عنوان آمپول یا قرص تستوسترون وجود دارد که در ادامه به معرفی آن خواهیم پرداخت.
تستوسترون چیست؟
تستوسترون (Testosterone) از هورمون های استروئیدی بدن است که ساختمان اصلی سازنده آن را کلسترول تشکیل می دهد. تولید تستوسترون پیش از دو ماهگی جنین در رحم مادر آغاز گشته و در تعیین نرینگی یا مادینگی آن نقش دارد. تولید این هورمون در دوره بلوغ جنسی افزایش یافته و عامل اصلی تغییرات فیزیکی این دوران به شمار می آید. به طور متوسط بدن هر مرد 20 برابر بیشتر از بدن هر زن تستوسترون تولید می کند هرچند به دلیل متابولیسم بیشتر سطح پلاسمایی این هورمون در مردان فقط هفت برابر زنان است.تستوسترون مهمترین هورمون مردانه و بسیار مؤثر در رشد و تکامل اندام های جنسی و بروز صفات ثانویه جنسی مانند رویش موی صورت، بم شدن صدا، ریزش موی مدل مردانه و خواص آنابولیک مانند رشد عضلات و توده استخوانی می باشد. این هورمون باعث جهش رشد در نوجوانان و توقف رشد قدی با بستن صفحات رشد در دو انتهای استخوان ها می شود. تستوسترون باعث ساخته شدن بافت ها می شود. محل اصلی ساخت و ترشح این هورمون در بدن مردها بیضه است هر چند که مقدار کمی در غده فوق کلیوی هم تولید می شود. در زنان این هورمون در تخمدان و غده فوق کلیوی سنتز می شود.
علایم کاهش هورمون تستوسترون
با بالا رفتن سن مرد اندازه تستسرون او آرام آرام رو به کاهش می گذارد. عوامل مختلفی باعث کاهش تستوسترون در مردان می شود که یکی از شایع ترین علل آن، افزایش سن است. اُفت روابط جنسی از شایع ترین علایم ناشی از کاهش تستوسترون است. علایم دیگر شامل افسردگی، تغییر در توان شناسایی افراد، کاهش انرژی، کاهش میل جنسی، کاهش تحرک، پرخاشگری، عدم تمرکز، درد عضلانی، گر گرفتگی و بی خوابی بعد از غذا خوردن می باشد.خانم ها نیز در اثر کاهش سطح این هورمون آنابولیک در بدنشان دچار مشکل می شوند. کاهش تستوسترون سبب از بین رفتن تعادل بین تستوسترون و استروژن می شود که نتیجه آن افزایش چربی بدن، کندی متابولیسم، کاهش استقامت و پوکی استخوان است.
قرص تستوسترون دارویی برای جبران کمبود این هورمون
اگر میزان تستوسترون خون شما کم باشد و به علاوه دارای علائم کمبود تستوسترون باشید، پزشک مصرف تستوسترون را برای شما تجویز می کند. البته باید گفت همه افراد دارای میزان کم تستوسترون، نیاز به درمان ندارند. شما باید از خطرات و فواید این درمان آگاه باشید. بنابراین برای سنجش تستوسترون به متخصص اورولوژیست و یا متخصص غدد مراجعه کنید. هورمون تستوسترون در اشکال مختلفی برای درمان موجود می باشد، مثل تزریقی، ژل، چسب و قرص.توجه: مردانی که از تستوسترون استفاده می کنند، باید برای تشخیص علایم اولیه سرطان پروستات، به طور مرتب توسط پزشک متخصص معاینه شوند.
توجه: در مردان مسن، استفاده بلندمدت از تستوسترون ممکن است باعث سرطان پروستات شود.
مقدار و نحوه مصرف قرص تستوسترون
قرص تستوسترون هر 12 ساعت یک بار و در لثه و بالای دندان های پیشین قرار می گیرند. این قرص همانند ژل، حل می شود و به آرامی تستوسترون را آزاد می کند. لازم به ذکر است که قرص های لثه ای باعث ایجاد طعم تلخ، سوزش دهان، حساسیت لثه ها و سردرد می شوند که این موارد با گذشت زمان بهتر می شوند.توجه: هنگامی که از قرص های تستوسترون استفاده می کنید، می توانید غذا بخورید.
افراد زیر نباید تستوسترون استفاده کنند
- مردانی که دارای سرطان پروستات و یا سینه هستند.
- مردانی که دارای بیماری های قلبی کنترل نشده می باشند.
- مردانی که دارای آپنه خواب درمان نشده می باشند.
- مردانی که دارای مقدار زیاد گلبول های قرمز خونی می باشند.
گردآوری: مجله اینترنتی خبرنگاران
منبع: setare.com