ویژگی های فرهنگ غذایی تایلند که باید بدانید
به گزارش تور تایلند، تایلند یکی از زیباترین کشورهای جنوب شرق آسیا است که جاذبه های جهانگردی بی نظیری دارد. از سواحل و جزایر زیبا و رویایی تا معابد تاریخی و جاذبه های بازارهای بانکوک، همه برای جهانگرد هایی که بلیط هواپیما می خرند تا برای اولین بار به تایلند مسافرت نمایند، مجذوب کننده و تکرار نشدنی است.
اما بی شک، خوراکی ها و غذاهای تایلندی نیز دست کمی از این جاذبه ها ندارد. فرهنگ غذایی تایلند، یکی از مشهورترین ها در سطح دنیا است و اغلب موردپسند هر کسی با هر ذائقه ای نیز قرار می گیرد. آداب و رسوم سنتی، مهمان نوازی و عطر و طعم تازه غذاهای تایلندی، برای همه دنیاگردان تازگی دارد. از دکه های شلوغ غذاهای خیابانی گرفته تا رستوران های مجلل، لذت خوردن غذاهای تایلندی، تجربه ای است که به این زودی ها فراموش نخواهید کرد.
ویژگی های منحصر به فرد فرهنگ غذایی کشور تایلند
اهمیت برنج در غذاهای تایلندی
در زندگی روزمره، برنج غذای اصلی تایلندی در هر وعده غذایی است. برنج با انواع غذاها از جمله سس، غذاهای جانبی، سوپ و سالاد همراه است. ماهی و صدف از غذاهای محبوب فرهنگ غذایی تایلند است. کاری در سراسر این کشور استفاده می گردد، اما انواع گوناگون محلی از این غذا، در سراسر تایلند وجود دارد.
کاری تایلندی بسیار متفاوت از کاری هندی است. غذاهای شمالی و شمال شرقی تایلند شبیه غذاهای کشور لائوس است و از گوشت بیشتری تشکیل شده است. دسر در فرهنگ تایلندی، بسته به منطقه، معمولاً میوه های تازه، عجیب و غریب یا کیک های برنجی رنگی است.
غذاخوردن به صورت جمعی
در حقیقت، به ندرت شخص تایلندی را خواهید یافت که به تنهایی غذا بخورد مگر آن که مجبور گردد. آنها به صورت گروهی، در کنار خانواده یا دوستانشان غذا می خورند. مردم تایلند به طور کلی مردمی بسیار اجتماعی هستند و غذا خوردن کاری است که دوست دارند با هم و در جمع انجام دهند. در هنگام صرف غذا در رستوران، افراد معمولاً هر کدام یک وعده غذا سفارش می دهند و وعده های غذایی را بین گروه تقسیم می نمایند.
بازی با طعم ها
آنچه در خصوص فرهنگ غذایی تایلند بسیار جالب به نظر می رسد این است که آنها همواره طعم وعده های غذایی خود را با پنج حس اساسی چشایی، متعادل می نمایند. در دیگر فرهنگ های غذایی، ما معمولاً یک یا دو طعم را در هر وعده غذایی، نمکی و تند یا فقط شیرین انتخاب می کنیم. در غذای تایلندی هر پنج طعم شور، تند، ترش، شیرین و تلخ در یک وعده غذایی یکسان با هم ترکیب می گردد. این مسئله باعث می گردد تا غذا برای غدد چشایی افرادی که برای اولین با آن را امتحان می نمایند، بسیار جالب باشد.
اگر از رژیم های غذایی بدون قند پیروی می کنید و یا روی میزان قند و شکر در غذا حساس هستید، باید بدانید که بیشتر غذاهای تایلندی حاوی قند هستند. علت این امر آن است که در یک غذای تایلندی تمام طعم ها ، ترکیب می گردد.
تزئینات غذای تایلندی
ارائه رسمی غذا با ظاهری زیبا، یکی دیگر از جنبه های مهم فرهنگ غذایی تایلند است. مهم نیست که از یک رستوران غذای خیابانی یا یک هتل مجلل غذا تهیه کنید، وعده غذایی همواره با تزئینات زیبا ارائه می گردد. توجه به جزئیات و زیبایی ظاهری هنگام سرو، بسیار مهم و بخش اساسی در آشپزی، تلقی می گردد. در فرهنگ تایلندی، غذا صرف نظر از طعم خوبی که دارد، باید مجذوب کننده به نظر برسد.
این روش، جنبه احترامی را که فرهنگ تایلند نسبت به مواد غذایی و مواد تشکیل دهنده آن قائل است، به زیبایی بیان می نماید. تزئینات و دورچین های غذای تایلندی از نفیس ترین ها در دنیا است. بشقاب های مخصوص پذیرایی، با انواع سبزیجات و میوه های حکاکی شده به شکل گل تزئین شده اند. سرآشپزهای تایلندی در دوره های حکاکی روی سبزیجات آموزش دیده اند زیرا معتقدند که غذا فراتر از پخت و پز و به زیبایی و تزئینات نیز احتیاج دارد.
وسایل غذاخوری
در گذشته در پادشاهی تایلند، همه غذاها با دست خورده می شد. در اوایل قرن بیستم، رسم استفاده از قاشق و چنگال ابتدا در میان خانواده سلطنتی تایلند رواج یافت. این رسم پس از آن در بانکوک و بعدتر در تمام کشور تایلند، توسعه پیدا کرد. امروزه نیز برخلاف مردم دیگر کشورهای آسیای شرقی، تایلندی ها با چاپستیک غذا نمی خورند یا از چاقو استفاده نمی نمایند. غذا با قاشق و چنگال سرو می گردد.
مردم تایلند با قاشقی در دست راست و چنگال در سمت چپ غذا می خورند. یک رسم معمول در تایلند، درآوردن کفش قبل از ورود به رستوران یا خانه و چهار زانو نشستن روی زمین، برای لذت بردن از یک وعده غذایی است. میزهای ناهارخوری بیشتر به وسیله افراد ثروتمند استفاده می گردد و در نزدیکی کف زمین قرار گرفته و معمولاً از ساج ساخته می گردد.
اسراف ممنوع
مردم تایلند هرگز غذا را هدر نمی دهند. آنها همواره غذا را در بشقاب تمام می نمایند. آنها معتقدند که هدر دادن برنج، بدشانسی می آورد.
عاشقان میان وعده
مردم تایلند عاشق میان وعده هستند و اغلب وقتی به جایی می روند، از میان وعده نمی گذرند. می توان گفت که میان وعده در تایلند، یک هنجار فرهنگی است. شما در غرفه های غذا فروشی خیابانی با قیمت های مختلف، از گوشت مرغ و گوشت گاو، تا رول های بهاره و کیک ها متنوع برنجی را می توانید پیدا کنید.
شیرینی ها و دسرها معمولاً در وعده های غذایی مصرف نمی شوند، بلکه به عنوان میان وعده مصرف می شوند. هنگامی که شما به خانه یک فرد تایلندی دعوت می شوید همواره با یک میان وعده از شما استقبال می گردد.
پیشینه فرهنگ غذایی تایلند
غذاهای امروزی تایلندی، تاریخچه ای باستانی دارند. تا قرن سیزدهم میلادی، مردم تایلند غذاهای تایلندی را همانطور که امروزه می شناسیم ابداع نموده اند. این غذاها شامل انواع گوشت و غذاهای دریایی است که با سبزیجات محلی، گیاهان و ادویه جاتی مانند سیر و فلفل همراه است و با برنج سرو می گردد. در سال های بعد، چینی ها رشته و نودل را وارد فرهنگ غذایی تایلند کردند.
غذاهای تایلندی بعلاوه به شدت تحت تأثیر ادویه ها و عطر و طعم های هندی قرار دارند. در کاری تایلندی، از ادویه جات هندی به صورت گسترده استفاده می گردد اما با افزودن ادویه و مواد محلی، مانند ریحان تایلندی، بادرنجبویه و زنجبیل تایلندی، همچنان توانسته اند عطر و طعم منحصر به فرد خود را حفظ نمایند.
در انواع غذاهای تایلندی، می توان تاثیرات غذاهای کشورهای همسایه تایلند یعنی ویتنام، کامبوج، اندونزی، لائوس، برمه و مالزی را نیز مشاهد نمود.
منبع: مجله سفر