انگوری که با چاقی مقابله می نماید
به گزارش تور تایلند، محققان دانشگاه ایالتی کامپیناس برزیل تحقیقی را با حضور 49 شرکت کننده انجام دادند و دریافتند که مصرف روزانه مکمل غذایی به میزان 15 گرم به مدت پنج هفته متابولیسم گلوکز را پس از غذا افزایش می دهد.
پوست انگور برزیلی یا جابوتیکابا که بومی جنگل های بارانی اقیانوس اطلس برزیل است، اغلب به علت محتوای زیاد تانن (ماده ای شیمیایی که در بعضی از میوه ها و بذرها وجود دارد) که به آن مزه ای گس می دهد، دور ریخته می شود، با این حال، نتایج تحقیق کنونی نشان می دهد که پوست این میوه می تواند در مبارزه با چاقی و سندرم متابولیک بسیار مفید باشد.
این تحقیق که به وسیله محققان دانشگاه دولتی کامپیناس در استان سائوپائولوی برزیل انجام شد، نشان داد که التهاب و سطح قند خون در داوطلبان مبتلا به چاقی و سندرم متابولیک که روزانه 15 گرم پودر پوست جابوتیکا را به عنوان مکمل رژیم غذایی به مدت پنج هفته مصرف می کردند، بهبود یافت.
ماریو روبرتو ماروستیکا جونیور، استاد دانشگاه استانی کامپیناس و محقق این تحقیق گفت: ترکیبات فنلی و فیبر غذایی موجود در پوست جابوتیکابا، قدرت تعدیل متابولیسم گلوکز را دارند. ما این اثر را در تحقیقات قبلی نیز مشاهده کردیم و تحقیق کنونی بر فواید مصرف طولانی مدت آن تمرکز داشت و نشان داد که تأثیر مثبت بر قند خون تا بعد از مصرف غذا ادامه می یابد.
قند خون اغلب بعد از غذا حتی در افراد سالم افزایش می یابد، اگرچه در این موارد به زودی به حالت عادی باز می شود اما چیزی که می تواند این سطح قند خون را بعد از غذا کاهش دهد جالب است زیرا به افراد یاری می نماید این متغیر را در طول زمان کنترل نمایند و زندگی سالم تری داشته باشند.
در این تحقیق، 49 بیمار مبتلا به سندرم متابولیک و چاقی به 2 گروه تقسیم شدند که یک گروه 15 گرم پودر پوست جابوتیکابا را به عنوان مکمل روزانه به مدت پنج هفته و گروه دیگر دارونما مصرف کردند. وزن بدن، دور کمر، فشار خون، پارامترهای متابولیک و التهابی مانند اینترلوکین-6 (نشانگر چاقی و التهاب سیستمیک) در هفته های اول و پنجم مورد ارزیابی نهاده شد و قند خون به طور منظم میزان گیری شد.
ماروستیکا جونیور ابراز کرد: مزایای اصلی مصرف این مکمل، کاهش قند خون پس از غذا و التهاب کمتر بود. جابوتیکابا نمی تواند معجزه کند، اما راهی عالی برای یاری به کنترل قند خون است. البته ضروری است از آن همراه با اقدامات دیگر مانند رژیم غذایی سالم و ورزش استفاده شود.
ترکیبات زیست فعال
ماروستیکا جونیور شرح داد: ترکیبات فنلی موجود در پوست جابوتیکابا شامل آنتوسیانین هاست که به آن رنگ ارغوانی غلیظ می دهد و متابولیسم گلوکز را با تحریک سلول های ال روده افزایش می دهد. وقتی این مواد به روده می رسند، با سلول های ال تماس پیدا می نمایند که ترکیبی به نام پپتید شبه گلوکاگون-1 را آزاد می نمایند و به نوبه خود باعث آزاد شدن انسولین به وسیله سلول های پانکراس می شود.
وی اضافه نمود: انسولین آزاد شده به وسیله پانکراس استفاده از گلوکز را بهبود می بخشد و این مورد، یکی از عملکردهای انسولین است. زمانی که انسولین به سلول های ماهیچه ای که محرک های اصلی جذب گلوکز هستند می رسد، یک آبشار سیگنالی ایجاد و به انتقال گلوکز به داخل سلول یاری می نماید.
سندرم متابولیک مجموعه ای از تغییرات متابولیک و هورمونی است که خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی از جمله فشار خون و قند خون بالا، چاقی شکمی و سطوح غیر طبیعی تری گلیسیرید و کلسترول HDL را افزایش می دهد. در این تحقیق، 49 شرکت نماینده مبتلا به سندرم متابولیک حداقل سه مورد از این پنج تغییر را نشان دادند.
چاقی به طور کلی با سطوح بالای غیر طبیعی مولکول های التهابی همراه است. گویی فرد دچار التهاب دائمی شده است. این امر مانع از عملکرد انسولین می شود، به طوری که افراد دارای اضافه وزن و چاق نسبت به انسولین مقاوم می شوند. در این موارد اغلب انسولین فراوری می شود اما به درستی عمل نمی نماید.
سطح غیر طبیعی بالای قند خون می تواند منجر به دیابت نوع 2 شود، مگر اینکه با دارو و یا عادات سالم و کاهش وزن درمان شود. مکمل پوست جابوتیکابا سطح اینترلوکین 6 را کاهش می دهد که نقش کلیدی در ایجاد مقاومت به انسولین دارد و در ایجاد التهاب بافت چربی دخیل است. تأثیر مثبت آن بر قند خون پس از صرف غذا و التهاب، آن را به پشتیبانی برای درمان سندرم متابولیک تبدیل می نماید.
ماروستیکا جونیور اذعان کرد که هیچ کس نمی خواهد پوست جابوتیکابا را به علت گس بودن آن بخورد، اما با استفاده از عصاره ها و مکمل های تجاری موجود می توان این مشکل را رفع کرد.
یافته های این تحقیق در مجله Nutrition Research منتشر شده است.
منبع: گردشبان