طرز تهیه موس لیمو؛ همراه با کرم لیمویی مخصوص????
به گزارش تور تایلند، موس ها به روش های مختلفی تهیه میشن؛ که غالبا در دستور تهیه آن ها زرده تخم مرغ یا سفیده و در روش های ساده تر فقط خامه فرم گرفته شیرین به کار میرود. موس لیمو هم مانند کیک لیمو، طعمی جالب و متفاوت نسبت به سایر دسرهای مشابه دارد! امروز برای تهیه موس لیمویی با کرم لیمو در قسمت آشپزی از خبرنگاران بلاگ همراه باشید. برای تهیه موس لیمو ابتدا احتیاج داریم کرم لیمو را تهیه کنید.
روش تهیه کرم لیمو:
کرم لیمو یا در اصل کِرد لیمو (lemon curd)کرمی خوشمزه و آسان است؛ کاربردهای بسیار زیادی در شیرینی پزی دارد. با کرم لیمو میتوانید انواع کیک، دسر، پای و تارت رو تهیه کنید. برای فیلینگ کیک و کاپ کیک ها، موس و شیرینی های مختلف از این کرم میتوان استفاده کرد. حتی روی پنکیک و کرپ صبحانه ریخت و میل کرد.
زرده تخم مرغ | 2عدد |
تخم مرغ کامل | 2 عدد |
شکر | 2/3 پیمانه |
آب لیموترش تازه | 3/4 پیمانه |
زست لیموترش (رنده پوست لیمو) | 1 قاشق غذاخوری |
کره | 50 گرم |
نمک | 1/8 قاشق چایخوری |
1- در قابلمه مناسبی، زرده تخم مرغ و دو عدد تخم مرغ کامل را بریزید. شکر را به آن اضافه کنید، به خوبی با هم مخلوط کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک با فیلینگ کارامل؛ دسری خوشمزه و مجذوب کننده برای مهمانی
2- سپس آب لیمو ترش را اصافه کنید، رنده پوست لیمو را هم بیفزایید.
3- مواد را به خوبی ویسک (مخلوط) کنید، نمک را هم به مواد اصافه کنید.
4- سپس قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و مرتب هم بزنید. فرایند هم زدن مواد بین 8 تا 10دقیقه حدودا طول می کشد.
5- مدام مواد را هم بزنید تا زمانی که به غلظت فرنی برسد.
6- از روی حرارت بردارید و کره که به قطعات یک یا دو سانتی برش دادید را به کرم اضافه کنید.
7- آغاز کنید به هم زدن تا کره با حرارت کرم نرم گردد. با اضافه کردن کره، کرم لیمو آماده ست.
8- اجازه دهید کرم سرد گردد. هرچند دقیقه کرم را هم بزنید تا رویه نبندد.
9- سپس کرم لیمو را داخل ظرف یا شیشه مناسبی بریزید یا داخل ظرفی بریزید و روی کرم را سلفون بکشید تا رویه کرم خشک نگردد و هوا نگیرد. (این کرم را تا چند روز در یخچال میتوانید نگهداری کنید.)
مراحل تهیه موس لیمو:
خامه فرم گرفته قنادی | 1پیمانه |
کرم لیمو (طرز تهیه در ادامه شرح داده میگردد) | 2/3 پیمانه |
کیک خردشده یا بیسکوئیت | به مقدار لازم |
1- خامه قنادی را باید به خوبی فرم دهید. (برای مشاهده روش درست فرم دادن خامه، کلیک کنید.)
2- خامه فرم گرفته را به کرم لیمو اضافه کنید و به آرامی خامه را با کرد لیمو فولد کنید. (نباید خیلی هم بزنید تا مخلوط مواد شل گردد، باید بافت اسفنجی موس حفظ گردد.)
3- موس آماده شده را داخل قیف بدون ماسوره بریزید. ظروف سرو رو انتخاب کنید و دو تا سه قاشق غذاخوری کیک خرد شده در هر لیوان یا ظرف سرو بریزید و کمی فشار دهید.
4- سپس موس را روی خرده های کیک بریزید و لیوان را پر کنید.
5- برای لایه انتهایی میتوانید کمی کرم لیمو روی موس بریزید. موس را در یخچال قراردهید تا سرد و منسجم گردد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر موز و شکلات با روشی ساده برای مهمانی
چند نکته برای خوشمزه تر شدن موس لیمو:
- در نهایت با خامه فرم گرفته و لیمو تزیین کنید.
- برای خوش عطر و طعم تر شدن موس، از 1/4 قاشق چای خوری وانیل میتوانید بهره ببرید.
- در مواد موس لیمو میتوانید از پنیر خامه ای هم بهره ببرید.
- میتوانید از ژلاتین هم برای سفت شدن موس بهره ببرید. در این صورت میتوانید خامه صبحانه را جایگزین کنید.
- هرنوع کیک یا بیسکوئیتی مطابق سلیقه خود میتوانید جایگزین کنید.
- اگر میخواهید موس خوش رنگ تری داشته باشید، از کمی رنگ زرد خوراکی بهره ببرید.
نکات مهم در تهیه کرم لیمو:
- اگر می خواهید از کرم لیمو برای فیلینگ کیک یا کوکی بهره ببرید، در مرحله اول دو قاشق غذاخوری نشاسته ذرت هم به مواد اضافه کنید تا غلظت بیشتری داشته باشد.
- در برخی از رسپی های کرم لیمو ،از زرده استفاده میگردد که رایج تر است؛ تخم مرغ کامل باعث میگردد کرم، بافت کرمی پیدا کند.
- بعلاوه کرم لیمو در برخی از دستورات به روش بن ماری و در برخی دستورات به صورت مستقیم روی حرارت قرار داده میگردد. که تنها تفاوتش در مدت زمان آماده شدن کرم هست که در روش بن ماری زمان بیشتری احتیاج است.
- بسته به اینکه چه استفاده ای از کرم میکنید، غلظتش میتواند کم یا زیاد گردد.
- در زمان رنده کردن پوست لیمو حتما دقت کنید که قسمت سفید رنگ پوست لیمو را رنده نکنید چون باعث تلخ شدن کرم میگردد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه تریلیچه (کیک خیس خامه ای کاراملی)؛ دسر خوشمزه ترکی
منبع: اُکالا