4 روش آسان برای طرز تهیه ژله هندوانه شب یلدا

به گزارش تور تایلند، شب یلدا، بلندترین شب سال و یکی از زیباترین جشن های ایرانی است که با دورهمی های خانوادگی و خوراکی های رنگارنگ آن را جشن می گیرند. غذاها و دسرها در این شب نقش مهمی دارند و یکی از محبوب ترین گزینه ها، ژله هندوانه است که به خاطر رنگ و طعم خاصش، مورد توجه قرار می گیرد. در این مقاله قصد داریم به آنالیز 4 روش مختلف برای تهیه ژله هندوانه بپردازیم و نکاتی را برای بهتر و متفاوت درست کردن این دسر خوشمزه به شما ارائه خواهیم داد.

4 روش آسان برای طرز تهیه ژله هندوانه شب یلدا

طرز تهیه ژله هندوانه در پوست میوه

مواد لازم

ژله قرمز (طعم هندوانه یا توت فرنگی)1 بسته
1 بسته ژله سبز (طعم کیوی یا طالبی)1 بسته
آب جوشبه اندازه لازم
آب سردبه اندازه لازم
هندوانه1 عدد

دستور تهیه

مرحله اول: هندوانه را به عنوان قالب آماده کنید

هندوانه را از وسط به دو نیم تقسیم کنید. این کار را برای این انجام می دهید که بتوانید از پوست هندوانه به عنوان قالب بهره ببرید. حالا با استفاده از یک قاشق یا چاقو، گوشته قرمز هندوانه را از پوست سفید آن جدا کنید. سعی کنید پوست هندوانه را سالم نگه دارید تا در مراحل بعدی بتوانید ژله را در آن بریزید. هنداونه جدا شده را می توانید خرد نموده و بعدا به داخل ژله اضافه کنید.

مطلب مرتبط: طرز تهیه ژله انار مخصوص شب یلدا

مرحله دوم: ژله سبز را درست کنید

در یک ظرف بزرگ، 250 میلی لیتر آب جوش را به همراه محتوای ژله بریزید. این آب باید داغ باشد تا پودر ژله به طور کامل حل گردد. بهتر است برای دقایقی با قاشق یا چنگال به خوبی این ترکیب را هم بزنید. بعد از حل شدن کامل پودر، آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می گردد مایع ژله به دمای مناسب برسد و سریع تر سفت گردد.

مرحله سوم: ژله را در هندوانه بریزید

مایع ژله سبز را به آرامی و به تدریج در نیمه هندوانه بریزید. این مرحله باید با احتیاط انجام گردد تا ژله به خوبی پوست بپوشاند. بهتر است از یک پارچ یا لیوان برای ریختن بهره ببرید تا دقت بیشتری داشته باشید. حالا نیمه هندوانه حاوی ژله سبز را در یخچال قرار دهید و حداقل 2 ساعت صبر کنید تا ژله سفت گردد.

مرحله چهارم: ژله قرمز را درست کنید

پس از سفت شدن ژله سبز، همچون مراحل بالا، برای تهیه ژله قرمز عمل کنید. 250 میلی لیتر آب جوش را به بسته ژله قرمز اضافه نموده و هم بزنید تا حل گردد. سپس آب سرد را اضافه کنید. مانند ژله سبز، مایع ژله قرمز را به آرامی در بالای ژله سبز بریزید. این کار باید به آرامی انجام گردد تا دو لایه ژله با هم مخلوط نشوند و ظاهر زیبایی ایجاد نمایند. دوباره نیمه هندوانه را در یخچال قرار دهید و این بار به مدت حداقل 2 ساعت دیگر صبر کنید تا ژله شما کاملا سفت و آماده سرو گردد.

نکات کلیدی در طرز تهیه ژله هندوانه

پس از سفت شدن کامل ژله، می توانید با استفاده از چاقو، دور ژله را برش دهید و آن را به شکل های دلخواه برش بزنید. بعلاوه می توانید از تکه های کوچک میوه، هندوانه یا نارنگی برای تزیین سطح ژله بهره ببرید.

اگر می خواهید زمان آماده شدن را کاهش دهید، می توانید از یخ برای خنک کردن سریع تر مایع ژله نیمه شل بهره ببرید، البته بهتر است مراقب باشید که یخ به مایع اضافه نگردد. برای این کار، می توانید تکه های یخ را در یک کاسه بزرگ قرار داده و ظرف حاوی مایع ژله را روی یخ قرار دهید. این روش باعث می گردد که ژله سریع تر خنک شده و سفت گردد. البته مراقب باشید که یخ به مایع ژله اضافه نگردد و فقط برای خنک کردن بهره ببرید.

مطلب مرتبط: طرز تهیه ژله شب یلدا

طرز تهیه ژله هندوانه در قالب با تکه های میوه

مواد لازم:

ژله قرمز (طعم هندوانه یا توت فرنگی)1 بسته
1 بسته ژله سبز (طعم کیوی یا طالبی)1 بسته
آب جوشبه اندازه لازم
آب سردبه اندازه لازم
تکه میوه های مختلفبه اندازه لازم

دستور تهیه:

ابتدا ژله سبز درست کنید

در یک کاسه بزرگ، آب جوش را به بسته ژله سبز اضافه کنید و تا زمانی که کامل حل گردد، هم بزنید. سپس آب سرد را به آن اضافه کنید و دوباره هم بزنید. این مخلوط را در قالب مورد نظر بریزید و در یخچال قرار دهید تا سفت گردد.

سراغ ژله قرمز بروید

در یک کاسه دیگر، 250 میلی لیتر آب جوش را به بسته ژله قرمز اضافه کنید و آن را هم بزنید تا کاملا حل گردد. سپس 250 میلی لیتر آب سرد را به آن اضافه نموده و هم بزنید. مراقب باشید که هر دو نوع ژله باید به دمای یکسانی برسند. البته می توانید ژله قرمز را بعد از سفت شدن ژله سبز درست کنید و روی آن بریزید.

تزیینات میوه ای درست کنید

زمانی که ژله سبز در حال سفت شدن است، می توانید میوه های مورد نظر را خرد کنید؛ برای مثال انگور و توت را به صورت حلقه ای برش دهید. بعد از سفت شدن ژله سبز، میوه ها را روی آن بچینید و سپس مایع ژله قرمز را به آرامی روی میوه ها و ژله سبز بریزید. حالا قالب را به مدت حدود 2 ساعت دیگر در یخچال قرار دهید تا ژله قرمز نیز کاملاً سفت گردد.

مطلب مرتبط: انواع آجیل شب یلدا

پس از سفت شدن کامل هر دو لایه ژله، می توانید با دقت آن را از قالب بیرون بیاورید و به شکل های دلخواه برش بزنید. ژله را در ظرف پذیرایی قرار دهید؛ بعلاوه می توانید با تزیین میوه های اضافی آن را زیباتر کنید. از قلم نیاندازید که استفاده از میوه های تازه باعث افزایش زیبایی و طعم ژله می گردد.

ژله هندوانه لیوانی

مواد لازم

ژله قرمز (طعم هندوانه یا توت فرنگی)1 بسته
1 بسته ژله سبز (طعم کیوی یا طالبی)1 بسته
آب جوشبه اندازه لازم
آب سردبه اندازه لازم
ژله بی رنگ1 بسته

برای تهیه ژله هندوانه مخصوص یلدا، می توانید از قالب لیوانی، ظروف دسرخوری یا کاسه های پلاستیکی تک نفره مخصوص ژله بهره ببرید. برای درست کردن ژله هندوانه چند رنگ لیوانی، به ژله های سبز، بی رنگ یا همان آلوئه ورا و قرمز احتیاج دارید. هر کدام از این ژله ها را به طور جداگانه با آب جوش مخلوط کنید تا کاملاً حل شوند. شما می توانید آن را روی حرارت کتری هم قرار دهید تا بهتر حل گردد. سپس یک لیوان آب سرد به هر کدام از آن ها اضافه کنید.

بعلاوه می توانید برای ایجاد رنگ سفید مات، اندازهی شیر ولرم به ژله آلوئه ورا اضافه کنید. برای ریختن لایه های ژله در لیوان ها، بعد از اینکه هر لایه آماده شد و در یخچال کمی سفت شد، لایه بعدی را اضافه کنید. بعد از آماده شدن کامل ژله ها، بهتر است سطح آن را با خامه، چیپس شکلاتی یا دانه های انار قرمز تزیین کنید.

ژله هندوانه با بستنی

مواد لازم

ژله قرمز (طعم هندوانه یا توت فرنگی)1 بسته
1 بسته ژله سبز (طعم کیوی یا طالبی)1 بسته
آب سرد و جوشبه اندازه لازم
بستنی وانیلیبه اندازه لازم
ژله بی رنگ1 بسته

طرز تهیه

در قدم اول از چرب کردن قالب غافل نشوید و حتما قالب مورد نظرتان را با روغن چرب کنید. حالا پودر ژله قرمز با طعم دلخواه مانند هندوانه، توت فرنگی یا آلبالو را با یک لیوان آب جوش ترکیب نموده و به خوبی هم بزنید تا کامل حل گردد. می توانید از روش بن ماری نیز برای این کار بهره ببرید.

قدم بعدی این است که بستنی وانیلی را چند دقیقه قبل از تهیه از فریزر خارج کنید تا کمی نرم گردد. سپس بستنی شل شده را به مخلوط ژله قرمز اضافه کنید و خوب هم بزنید. در این مرحله، قالب چرب شده را با مایع پر کنید و آن را در یخچال قرار دهید تا ژله ببندد. حالا به سراغ ژله آلوئه ورا بروید. پودر ژله را در یک چهارم لیوان آب جوش حل کنید و سپس 3 تا 4 قاشق بستنی وانیلی را به ژله آلوئه ورا اضافه نموده و به خوبی هم بزنید.

در مرحله بعدی، سراغ آنالیز ژله قرمزی که در یخچال گذاشتید، بروید. اگر کامل سفت شده، آن را از یخچال خارج کنید. حالا مایع ژله آلوئه ورا را به آن اضافه نموده و دوباره در یخچال بگذارید. بعد از چند ساعت، قالب را دوباره آنالیز کنید. وقتی ژله کمی سفت شد و حالت چسبنده ای پیدا کرد، آماده ادامه کار است. در این مرحله، ژله سبز را روی آن بریزید و دوباره قالب را به یخچال برگردانید. بعد از 2 تا 3 ساعت، ژله هندوانه شما آماده است.

سخن پایانی؛ در این مقاله با 4 طرز تهیه ژله هندوانه آشنا شدیم. این دسر یک تجربه فراموش نشدنی است و برای مهمانی شب یلدا انتخاب مناسبی محسوب می گردد. با ترکیب رنگ ها و طعم های مختلف، ژله هندوانه را می توانید در مدل و شکل های گوناگون درست کنید.

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 26 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 26 اردیبهشت 1404 گردآورنده: tour-thailand.ir شناسه مطلب: 2457

به "4 روش آسان برای طرز تهیه ژله هندوانه شب یلدا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 روش آسان برای طرز تهیه ژله هندوانه شب یلدا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید