ارزش تغذیه ای روغن کانولا

به گزارش تور تایلند، روغن کانولا از دانه های گیاه کانولا استخراج می گردد. روغن کانولا بر خلاف روغن کلزا حاوی میزان زیادی اسید اوریک نیست و فوایدی هم برای سلامتی دارد که در ادامه مقاله مورد بحث قرار گرفته اند. روغن کلزا حاوی اسید اوریک

ارزش تغذیه ای روغن کانولا

مترجم: امین حسین پور

منبع:راسخون

روغن کانولا از دانه های گیاه کانولا استخراج می گردد. روغن کانولا بر خلاف روغن کلزا حاوی میزان زیادی اسید اوریک نیست و فوایدی هم برای سلامتی دارد که در ادامه مقاله مورد بحث قرار گرفته اند. روغن کلزا حاوی اسید اوریک است که تأثیرات منفی بر روی سلامتی دارد. بدین خاطر روغن کلزا برای مصرف انسان نامناسب است. ولی، در نقاظ مختلف دنیا از جمله هند ، چین و ژاپن برای آشپزی از روغن کلزا استفاده می گردد. روغن به دست آمده از گیاه کانولا نسبت به روغن کلزا اسید اوریک کمتری دارد. روغن کانولا که از دانه های گیاه کانولا یا گیاه کلزا اصلاح شده به صورت ژنتیکی مشتق می گردد، برای مصرف انسان مناسب در نظر گرفته می گردد. تحقیقات نشان داده اند که روغن کانولا حاوی بعضی مواد مغذی مهم است که برای سلامتی مفید هستند.

واقعیت های تغذیه ای روغن کانولا

در حدود 218 گرم روغن کانولا حاوی

مواد مغذی

میزان

چربی های اشباع

18 گرم

چربی های غیر اشباع

4ر199 گرم

چربی ترانس

9ر. گرم

اسید چرب امگا 3

19921 میلی گرم

اسید چرب امگا 6

40646 میلی گرم

کلسترول

0 میلی گرم

ویتامین E

1/38 میلی گرم

است.

فواید روغن کانولا

بیشتر فواید شناخته شده روغن کانولا را می توان به وجود میزان بالای اسید های چرب غیر اشباع در آن نسبت داد.

چربی های غیر اشباع به خاطر تأثیرات مثبت خود برای سلامت قلب شناخته شده هستند. این اسید های چرب خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهند.

روغن کانولا بعلاوه حاوی میزان قابل توجهی اسید چرب امگا 3 و امگا 6 است که سطح کلسترول خوب را در بدن افزایش می دهند.

این اسید های چرب ضروری علمکرد دستگاه ایمنی را بهبود می بخشند و به سلامت مغز یاری می نمایند.

روغن کانولا حاوی میزان زیادی استرول است. استرول ها مانع جذب کلسترول در روده می شوند و به این ترتیب می توانند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهند.

روغن کانولا اسید های چرب اشباع کمی دارد. میزان این چربی های اشباع شده نسبت به بقیه روغن های پخت و پز بسیار کمتر است.

عوارض جانبی احتمالی

روغن کانولا و فرآیند فراوری آن جای بحث دارد; بعضی به فواید و بعضی دیگر به عوارض جانبی احتمالی روغن کانولا اشاره می نمایند. این روغن عمدتاً از گیاه کلزا ترکیبی مشتق می گردد که حاوی میزان زیادی اسید اوریک است. بدین خاطر است که برای مصرف روغن کانولا تردید وجود دارد. البته، روغن کانولا مرغوب حاوی کمتر از 2 درصد اسید اوریک است. چنین سطح پایینی از اسید اوریک خطری برای سلامتی ندارد. به علاوه، FDA مصرف روغن کانولا مرغوب را بی خطر اعلام نموده است.

عیب دیگر روغن کانولا وجود چربی های ترانس در آن است. چربی های ترانس خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهند. بعضی نقدها وارد به روغن کانولا، فرآیند فراوری آن را به چالش می کشند زیرا، برای فراوری روغن کانولا از حلال هایی مانند هگزان استفاده می گردد. این امکان وجود دارد که حتی بعد از تصفیه هم مقادیر کم هگزان در روغن باقی بماند که تأثیرات منفی روی سلامتی انسان دارد. جدا از این ها، در طی فرآیند فراوری ممکن است محتویات اسید چرب امگا 3 تغییر پیدا کند.

اگر چه فراوری نمایندگان و بازاریابان فواید روغن کانولا را برجسته می سازند ولی، منتقدین تصویر تاریکی از عوارض جانبی آن به نمایش می گذارند. نتیجه این اختلافات آن است که مصرف نمایندگان هنوز حقیقت را در راجع به روغن کانولا نمی دانند. با این وجود، روغن کانولا در کانادا و ژاپن روغن تعداده 1 و در ایالات متحده روغن تعداده 2 برای پخت و پز به تعداد می رود. به طور کلی، روغن کانولا سومین روغن پر مصرف در دنیاست. آنچه که روغن کانولا را مشهور نموده است طعم خنثی ، بافت روشن و نقطه دود بالای آن است. این ویژگی ها روغن کانولا را برای هر نوع مصرفی ایده آل می سازند.

منبع: راسخون
انتشار: 28 مهر 1400 بروزرسانی: 28 مهر 1400 گردآورنده: tour-thailand.ir شناسه مطلب: 1862

به "ارزش تغذیه ای روغن کانولا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ارزش تغذیه ای روغن کانولا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید