خودروی دست دوم چین؛ رقیب جدی بازار خودروسازی دنیا
به گزارش تور تایلند، چین در یک اقدام ابتکاری دیگر برای حراست از رشد صنایع خودروسازی و بهبود وضعیت بازار این کشور، صادرات خودروهای دست دوم را آزاد اعلام نموده است تا به این صورت هم بر صادرات خود افروده و هم در جنگ تجاری با آمریکا، برگ جدیدی رو نموده باشد.
با تور چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید.
به گزارش ایرنا صادرات خودروهای دست دوم می تواند برای بازار چین بسیار مفید باشد زیرا مردم این کشور نسبت به کشورهای دیگر، علاقه بیشتری به خرید خودروهای دست اول و نو دارند و خودروهای دست دوم زیادی که وجود دارد می تواند به خارج از چین صادر گردد.
در واقع خودروها در چین پس از خرید بلافاصله دچار افت قیمت می شوند و با نظرداشت فراوری و عرضه فراوان خودروهای داخلی و خارجی در بزرگترین بازار خودرو دنیا، همواره مشتریان زیادی برای خرید خودروهای دست اول هستند برعکس تعداد کمی از چینی ها به خرید خودروهای دست دوم علاقه نشان می دهند.
افزون بر این در بعضی از شهرها نظیر پکن خرید و فروش خودرو دست دوم بسختی امکان پذیر است زیرا بر اساس سهمیه بندی های موجود، هر فرد فقط می تواند صاحب یک پلاک خودرو باشد و خودرو خود را فقط می تواند به کسی بفروشد که دارای پلاک باشد.
چین مدتی است که افت بازار خودرو را تجربه می نماید برای همین وزارت بازرگانی حتی اقدام به کاهش اقتصادیات برای خرید خودرو کرد تا بتواند رشد بازار را حفظ کند.
در واقع برای اولین بار از سال 1990 میلادی به این طرف بازار خودرو چین دچار افت شده است و برای همین یکی از طرح های ابتکاری این بوده است که صادرات خودروهای دست دوم آزاد گردد تا بتوان مشتریان بیشتری برای خرید خودروهای جدید تشویق کرد.
بر اساس آمار اتحادیه فروشندگان خودروی چین، تعداد معاملات خودروهای دست دوم در این کشور در سال 2018 به 13 میلیون و 20 هزار دستگاه رسیده است در حالی که در همین سال 28 میلیون و 80 هزار دستگاه خودرو نو در بازار چین به فروخته شده است.
وزارت بازرگانی چین در آخرین اقدام خود برای تقویت صنعت خودرو، صادرات خودروهای دست دوم را در 10 استان این کشور از جمله پکن، شانگهای و گوانگ دونگ شروع نموده است این اقدام با هدف توسعه فروش داخلی و گسترش فعالیت در بازار خودروی این کشور صورت گرفته است.
در بیانیه وزارت بازرگانی چین در همین ارتباط آمده است این وزارتخانه به زودی شرکت های دارای مجوز صادرات خودرو های دست دوم را معرفی می نماید و همچنین خواهان آزمایش این خودروها از لحاظ امنیت و کیفیت پیش از صادرات آنها شده است.
افزون بر اینها شرکت های چینی سالها است که بهترین و خبره ترین طراحان خودرو را بکار گرفته اند تا بتوانند فراوریاتی جدید را به بازار عرضه نمایند و ظاهرا در این امر پیروز هم بوده اند و هر روز یک مدل جدید از این خودروها راهی بازار می گردد و مشتریان هم به خرید آنها علاقه نشان داده اند.
- تجربه کشورهای دیگر
کشورهایی از اروپای غربی و همچنین ژاپن توانسته اند پیش از این در عرصه صادرات خودروهای دست دوم گام های بلند بردارند اما چین مسلما با امتیازاتی که ارایه می نماید بزودی یک قدرت نوظهور در این قلمرو خواهد بود و کشورهای کمتر توسعه یافته و در حال رشد و بازارهای آنها را هدف قرار خواهد داد.
کارشناسان معتقد هستند در حالی که کشورهای اروپایی و حتی ژاپن، تمرکز را در صنعت خودرو سازی بر کیفیت گذاشته اند چین بیشتر روی کمیت توجه دارد و فراوری سالانه حدود 27 میلیون خودرو در چین، گویای این ادعا است.
چین سال 2009 میلادی 14 میلیون خودرو سواری و تجاری فراوری نموده است اما این رقم در سال 2018 به 27 میلیون و 700 هزار دستگاه رسیده است بیشترین آمار فراوری خودرو در چین با فراوری 29 میلیون خودرو مربوط به سال 2017 میلادی است.
در حال حاضر بعضی خودروهای دست دوم ژاپن حتی در چین هم به فروش می رسند دولت چین مجوز واردات این خودروها را به عمر کمتر از 10 سال آنها منوط نموده است.
- دیدگاه کارشناسان
وو شیان گان از کارشناسان حوزه صنعت خودرو چین پیش بینی می نماید که با آزادسازی صادرات خودرو دست دوم به خارج، چین بتواند در بازارهای بعضی از کشورهای آسیایی از جمله در آسیای غربی، افغانستان، کشورهای آفریقایی و در خاورمیانه فعالتر گردد و در زمینه صدور این خودروها به این بازارها گام های برجسته ای بردارد.
او می گوید: در هر صورت به نظر می رسد که چین با این اقدام جدید بتواند صنایع مادر را تقویت کند و به رشد صنایع مرتبط یاری نماید و همزمان بتواند رشد بازار خودرو را حفظ کند و مشتریان را با امتیازات جدید در داخل جذب کند و در خارج نیز بازارهای تازه ای برای خود جستجو نماید.
وو اضافه کرد: در کنار اقدام چین برای صادرات خودرو دست دوم که طبیعتا مزایای زیادی برای این کشور دارد و ضمن درامد زایی و اشتغالزایی باعث بازگشت رشد به بازار فروش خودرو می گردد، کشورهای خریدار خودرو باید برای خرید آنها اقدام نمایند.
خودروهای ساخت چین از لحاظ مرغوبیت فاصله فراوانی با خودروهای کشورهای پیشرفته نظیر آلمان و یا ژاپن دارند عمر مفید کارکرد خودروهای چینی بسیار کوتاهتر است و اصولا این خودروها سه تا پنج سال پس از استفاده بتدریج دچار نقایص فنی مختلف می شوند که خریداران باید این نکته را مورد توجه قرار دهند.
کارشناسان می گویند موضوع تامین قطعات یدکی این خودروها هم مهم است و بازارهایی که برای ورود خودروها اقدام می نمایند باید با دقت با برگه های فنی و مساله قطعات یدکی این خودروهای ساخت چین برخورد نمایند تا پس از فروش مشتری مجبور به قبول مسائل فراوان برای تعمیر آنها از جمله تامین لوازم یدکی نگردد.
اما لیو بینان که یک آکادمی رانندگی و خرید و فروش خودرو دست دوم دارد زیاد با این طرح موافق نیست و معتقد است امکان صادرات خودروهای دست دوم می تواند باعث کسادی بازار این خودروها در چین گردد.
او که در یکی از بازارهای بزرگ خودروهای دست دوم در شمال پکن مشغول به فعالیت است می گوید بیشتر مشتری های خودروهای دست دوم در چین خارجی های مقیم این کشور هستند زیاد انها این نوع خودروها را برای مدت کوتاهی می خواهند و خرید خودرو نو به نفع آنها نیست.
به هر حال نمونه های دست دوم خودروهای چینی از قیمت بسیار کمتری نسبت به نمونه صفر کیلومتر آن برخوردار است، اما مطمئنا اگر در خرید دقت کافی نگردد، مسائل عدیده این نوع خودروها می تواند گریبانگیر خریدار شده و ضررهای اقتصادی فراوانی به همراه داشته باشد.
منبع: همشهری آنلاین