داستان شیوع ویروس جدید کنه ای در چین چیست؟

به گزارش تور تایلند، رسانه های محلی چین، از ظهور ویروس دیگری خبر داده اند که تهدید جدیدی در این کشور به شمار می رود.

داستان شیوع ویروس جدید کنه ای در چین چیست؟

با ما همراه باشید و با تور ارزان چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.

به گزارش خبرنگاران و به نقل از ایندین اکسپرس، در حالی که کشورهای سراسر دنیا با شیوع کووید-19 دست و پنجه نرم می نمایند، چین با یک تهدید جدید رو به رو شده است. این تهدید، ویروس جدیدی موسوم به SFTS است که تا به امروز حدود هفت قربانی گرفته و حداقل 60 نفر را آلوده نموده است. این آمار موجب شده که کارکنان حوزه سلامت چین، هشدار دادن را شروع نمایند.

به گزارش رسانه های محلی، بسیاری از این موارد در شرق چین در استان های جیانگسو و آن هوئی دیده شده اند. در اوایل امسال، 37 مورد ابتلا در استان جیانگسو دیده شد و مدتی بعد نیز 23 نفر در آن هوئی به این ویروس مبتلا شدند.

با این که SFTS به واسطه نیش نوعی از کنه سانان به انسان منتقل می گردد، ویروس شناسان چین هشدار داده اند که نمی توان انتقال انسان به انسان را رد کرد. در هر حال، این ویروس برخلاف کووید- 19، نخستین بار نیست که انسان را آلوده می نماید؛ بلکه موارد اخیر ابتلا صرفا نشان دهنده ظهور مجدد آن هستند.

ویروس SFTS چیست؟

ویروس SFTS، به خانواده ویروس های بانیاویریدا (Bunyavirus) تعلق دارد و به واسطه کنه ها به انسان منتقل می گردد. این ویروس بیش از یک دهه پیش توسط گروهی از پژوهشگران چینی شناسایی شد. نخستین موارد ابتلا، در سال 2009 در نواحی روستایی استان های هوبئی و هنان چین دیده شدند.

پژوهشگران با آزمایش نمونه خون افرادی که نشانه های مشابهی داشتند، این ویروس را شناسایی کردند. گزارشی که در مجله Nature منتشر شده نشان می دهد که این ویروس تا به امروز حداقل 30 نفر از افراد مبتلا را به کام مرگ کشانده است. گزارش اخیر مرکز کنترل و پیشگیری بیماری چین(China CDC)، میزان مرگ و میر ناشی از SFTS را تقریبا بین 16 تا 30 درصد عنوان می نماید.

ویروس SFTS به خاطر سطح گسترش و میزان مرگ و میر ناشی از آن، به یکی از ویروس های خطرناکی تبدیل شده که سازمان دنیای بهداشت(WHO) در خصوص آن هشدار داده است.

چه کسانی نسبت به SFTS، آسیب پذیرتر هستند؟

کشاورزان، شکارچیان و افرادی که حیوان خانگی دارند، آسیب پذیری بیشتری نسبت به این ویروس دارند زیرا دائما در تماس مستقیم با حیواناتی هستند که شاید ناقل باشند. گزارش ها نشان می دهند که این ویروس، بیشتر از حیواناتی مانند بز، گاو، گوزن و گوسفند به انسان منتقل می گردد. حیواناتی که به این ویروس مبتلا می شوند، معمولا هیچ نشانه مرتبطی نشان نمی دهند.

نشانه های ابتلا به SFTS

گزارشی که گروهی از پژوهشگران چین در سال 2011 انجام دادند، نشان می دهد که دوره نهفتگی، بین هفت تا 13 روز پس از شروع بیماری است. افراد مبتلا به این ویروس معمولا نشانه هایی از جمله تب، خستگی، لرز، سردرد، تورم غدد لنفاوی، بی اشتهایی عصبی، حالت تهوع، درد عضلانی، اسهال، استفراغ، دردهای شکمی، خونریزی لثه و مواردی از این دست را بروز می دهند.

بعضی از نشانه های ابتدایی هشداردهنده، تب شدید، کاهش تعداد پلاکتهای خون یا ترومبوسیتوپنی (thrombocytopenia) و کاهش تعداد گلبول های سفید در گردش خون یا لوکوپنیا (leukopenia) هستند.

از پیامدهای خطرناکی که در چندین بیمار مشاهده شد، می توان به نارسایی چندین اندام، بروز بواسیر و نشانه هایی در سیستم عصبی مرکزی اشاره نمود.

ابتلا به SFTS در خارج از چین

ویروس SFTS به کشورهای آسیای شرقی از جمله ژاپن و کره جنوبی نیز انتقال یافته است. از زمان نخستین کشف ویروس، تعداد موارد ابتلا به صورت قابل توجهی افزایش داشته است. گزارش مجله Nature نشان می دهد که تعداد مبتلایان کره جنوبی در سال 2013، 36 مورد گزارش شد اما این آمار در سال 2017 به 270 نفر رسید. چین در سال 2010، 71 مورد و در سال 2016، 2600 مورد ابتلا داشته است. تعداد مبتلایان ژاپن نیز بین سال 2016 تا 2017، تا 50 درصد افزایش یافته است.

افزایش موارد ابتلا در این سه کشور، مقامات سلامت عمومی را بر آن داشت تا پزشکان محلی و شهروندان معمولی را در خصوص خطرات ناشی از نیش کنه ها آموزش دهند. دانشمندان باور دارند که اگر افراد بیشتری مراقب این ویروس و بیماری ناشی از آن باشند، میزان مرگ و میر به صورت قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

چگونه SFTS درمان می گردد؟

اگرچه هنوز واکسنی برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس ساخته نشده است اما معین شده که داروی ضد ویروس موسوم به ریباویرین (Ribavirin) می تواند در درمان آن موثر باشد.

بسیاری از مقامات دولتی از جمله مراکز کنترل و پیشگیری بیماری چین به مردم هشدار می دهند تا هنگام قدم زدن در میان زمین چمن، جنگل و یا هر محیطی که در آن امکان انتقال وجود دارد، لباس مناسب به تن داشته باشند و از پوشیدن لباس هایی مانند شلوار کوتاه بپرهیزند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 9 مهر 1399 بروزرسانی: 9 مهر 1399 گردآورنده: tour-thailand.ir شناسه مطلب: 1195

به "داستان شیوع ویروس جدید کنه ای در چین چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "داستان شیوع ویروس جدید کنه ای در چین چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید