لزوم کاشت بذرهای مقاوم در مقابل کم آبی برای تقویت بخش کشاورزی ایلام
به گزارش تور تایلند، با توجه به شرایط کم آبی و تضعیف سفره های زیر زمینی و گرد و غبار در سال های اخیر، زمین های کشاورزی استان ضعیف شده اند، یکی از اقدامات کارآمد و مهم برای توسعه بخش کشاورزی کاشت بذرهای مقاوم در مقابل کم آبی است.
به گزارش خبرنگاران به نقل از فارس، شهرستان دهلران یکی از قطب های اصلی فراوری محصولات در استان ایلام است که هر ساله بیشترین میزان محصولات کشاورزی استان از اراضی آن برداشت می گردد.
با توجه به بروز خشکسالی ها، ریزگردها و... در سال های اخیر که سبب متضرر شدن بعضی از کشاورزان استان شد، بعضی از کشاورزان دهلرانی کوشش کردند با کشت محصولاتی که مقاومت بالا و احتیاج کمتری به آبیاری دارند از بروز خسارت جلوگیری نمایند.
مسلما ترویج کشت گیاهان مقاوم که احتیاج کمتری به آبیاری دارند علاوه بر جلوگیری از متضرر شدن کشاورزان به اشتغال زایی و درآمدزایی کشاورزان یاری می نماید.
- کوشش برای جلوگیری از خسارات احتمالی
فریدون حسنی یکی از کشاورزان دهلرانی گفت: طی سال های گذشته خسارات بسیاری به کشاورزان وارد شد که دلیل اصلی این خسارات کمبود بارش ها بود.
وی اضافه کرد: کشاورزان دهلرانی کوشش کردند تا با کشت محصولات مقاوم از بروز خسارات احتمالی جلوگیری نموده و علاوه بر درآمدزایی دغدغه از بین رفتن محصول را نداشته باشند و بتوانند با خیال آسوده به کار خود ادامه دهند.
- عدم خرید تضمینی گیاهان مقاوم به شوری
قاسم صادق پور یکی از کشاورزانی که امسال زمین خود را به کشت ارزن اختصاص داده می گوید: امسال در 3 هکتار از اراضی خود را ارزن کاشتم زیرا بر اساس گفته کارشناسان ارزن یک گیاه مقاوم است که احتیاج کمی به آب دارد.
وی اضافه کرد: باید کوشش گردد کشت چنین محصولاتی در اراضی کشاورزی افزایش یابد که لازم است در این زمینه مسوولان وارد عمل شده و کشاورزان را با فواید کشت این محصولات آشنا نمایند.
این کشاورز ادامه داد: عدم خرید تضمینی این محصولات کشاورزی سبب کاهش تمایل کشاورزان به کشت این محصولات گردد که لازم است در این زمینه اقدام گردد.
- جلوگیری از مهاجرت روستاییان
سمانه فتحی کارشناس کشاورزی در این باره می گوید: باید کشت گیاهانی که احتیاج کمی به آبیاری دارند در دستور کار قرار گیرد و مسوولان در صدد برطرف مشکل کم آبی و اشتغال روستاییان برآیند تا از مهاجرت روستاییان به شهر نیز جلوگیری گردد.
وی با بیان اینکه جهاد کشاورزی باید برنامه مدونی جهت آشنایی کشاورزان با گیاهان مقاوم به شوری که از مقاومت بالایی برخوردارند داشته باشد، اضافه کرد: با توجه به شرایط نامطلوب ذخایر آبی نهادینه سازی توسعه فرهنگ کشت گیاهان کم آب در کشور مهم است زیرا علاوه بر کاهش مصرف آب با درآمدزایی و اشتغال روستاییان مرتبط است.
این کارشناس حوزه کشاورزی توضیح داد: استفاده از رسانه های دیداری و شنیداری و برگزاری کلاس های آموزشی از جمله مواردی است که می توان جهت معرفی این محصولات کشاورزی به روستاییان و کشاورزان مورد استفاده قرار گیرد.
- گندم، بیشترین محصول فراوریی دهلران
عباس احمدی رئیس جهاد کشاورزی دهلران گفت: ارزن و کینوا جزو گیاهانی هستند که طی امسال در این شهرستان کاشته شده است.
وی با بیان این که بیشترین محصول کاشته شده در شهرستان گندم، کلزا و ذرت است، ادامه داد: برنامه هایی جهت ترویج گیاهان مقاوم به شوری از قبیل ارزن و کینوا در نظر گرفته شده است.
رئیس جهاد کشاورزی دهلران با اشاره به عدم خرید تضمینی این محصولات، خاطر نشان کرد: بازار فروش محصولات مذکور در خارج از استان است و با توجه به استفاده از ارزن در خوراک دام و طیور شرایط فروش این محصول مطلوب است.
این مسئول در سرانجام یادآور شد: محصول ارزن فراوریی شهرستان به ازای هر کیلو بیش از 60 هزار ریال به فروش می رسد.
منبع: همشهری آنلاین