هانتر: کوشش های ماکرون به احتمال زیاد با هماهنگی واشنگتن صورت می گیرد

به گزارش تور تایلند، سفیر اسبق آمریکا در ناتو معتقد است که به احتمال زیاد، کوشش های ماکرون برای حفظ برجام با هماهنگی واشنگتن صورت می پذیرد.

هانتر: کوشش های ماکرون به احتمال زیاد با هماهنگی واشنگتن صورت می گیرد

گروه بین الملل خبرنگاران - رابرت ای. هانتر، مشاور ارشد مؤسسه رند در واشنگتن است. وی عضو هیأت مدیره شورای آتلانتیک، دانشگاه وسلیان، مؤسسه دموکراتیک ملی امور بین الملل، انجمن آتلانتیک بلغارستان و انجمن ملی کشورهای دنیا سوم بوده است.

رابرت هانتر از سال1993 تا 1998 نماینده دائم آمریکا در ناتو و اتحادیه اروپا بود، وی در این دوران معمار و بنیان گذار اصلی ناتوی جدید به شمار می آمد و نقش عمده ای را در اتخاذ سیاست ها و تصمیمات شورای آتلانتیک شاقتصادی در اجلاس سران ناتو (در سال های1994 و1997) ایفاء می کرد.

هانتر پیش از پذیرفتن این مسئولیت ها در ناتو و اتحادیه اروپا، در سال1981 به عنوان محقق ارشد در بخش مطالعات اروپا و خاورمیانه به مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی (CSIS) در واشنگتن دی.سی. پیوست و پس از مدتی مدیریت بخش مطالعات اروپا و معاونت بخش سیاست بین المللی در این مرکز را بر عهده گرفت. وی از سال1981 تا 1993 در سمت های مختلف از جمله، مشاور ویژه لبنان رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و مشاور ارشد کمیسیون ملی دو حزبی آمریکای مرکزی (کمیسیون کیسینجر) فعالیت می کرد. او یکی از بنیان گذاران مرکز سیاست ملی (نخستین مدیر سیاست خارجی/ امنیت ملی) و یکی از بانیان و گردانندگان مؤسسه علمی دموکراسی بوده است. هانتر در انتخاب ریاست جمهوری سال 1992 به عنوان مشاور ارشد سیاست خارجی بیل کلینتون برگزیده شد و همین نقش را در زمان والتر ماندیل (Walter Mondale)، معاون رئیس جمهور (از سال1981 تا 1984) و ریچارد گپهارت (Richard Gephardt)، رهبر اکثریت (در سال1988)، نیز ایفاء کرد. وی در زمان ریاست جمهوری کارتر از سال1977 تا 1979 مدیریت امور اروپای غربی و از سال1979 تا 1981 مدیریت امور خاورمیانه در شورای امنیت ملی را بر عهده گرفت. او همچنین عضو گروه مذاکره کننده آمریکایی در گفت وگوهای نوار غزه و کرانه غربی، مدیر اجلاس سران ناتو در سال1978 و نویسنده اصلی دکترین کارتر برای خلیج فارس بوده است.

خبرنگاران در تبادل نظر با دکتر رابرت هانتر، اهداف امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه جهت میانجیگری میان ایران و آمریکا را مورد کنکاش قرار داده است. بخش هایی از این مصاحبه را در ادامه می خوانید.

فارس: امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه چه اهدافی را در میانجیگری بین ایران و آمریکا دنبال می نماید؟

بدیهی است که وی می خواهد برجام را حفظ نموده و تنش ها را در خلیج فارس کاهش دهد. او همچنین دوست دارد که به عنوان یک دولتمرد دنیای شناخته گردد.

فارس: آیا این کوشش ها با هماهنگی واشنگتن انجام می گردد؟

به احتمال زیاد.

فارس: در سفر غیرمنتظره محمد جواد ظریف به شهر بیاریتز فرانسه محل برگزاری نشست 7 این احتمال قوت گرفت که مذاکره ای میان ایران و آمریکا صورت خواهد گرفت. حتی ماکرون خاطرنشان کرد که احتمال دیدار روسای جمهور ایران و امریکا در نشست سازمان ملل وجود دارد. آیا این دیدگاه ماکرون در نتیجه دیدار با ظریف حاصل شده است یا خود وی شخصا این موضوع را عنوان نموده است؟

گفتن اینکه این ایده متعلق به کیست سخت است. احتمالاً ایده ماکرون با هماهنگی ترامپ (نه بولتون یا پومپئو) بوده است.

فارس: امانوئل ماکرون در نشست مشترک با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و بعد از دیدار با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران اعلام نموده بود که می توان امیدوار به توافق جدید با ایران بود به شرط آنکه مزایای اقتصادی را برای ایران زیاد کنیم. در واقع صحبتهای ماکرون به معنای پذیرش دیدگاه ترامپ مبنی بر مذاکره جهت رسیدن به توافقی جدید است که موضوعاتی مانند برنامه موشکی ایران، بند غروب آفتاب و نظارتهای بیشتر آژانس را شامل می گردد. این شروط خطوط قرمز ایران هستند. با توجه به این موضوع چشم انداز این مذاکرات احتاقتصادی را چگونه ارزیابی می کنید؟

پاسخ به این سوال نیز سخت است. بدیهی است که دستیابی به توافق به نفع همه طرفها است.

همچنین تعیین نیست که ترامپ تا چه حد حاضر به رفتن پای مذاکره با ایران است. درست است که او به همان اندازه به دلایل سیاست داخلی کوشش (عمل) می نماید که به دلایل دیگر کوشش می نماید. همچنین، باید این موضوع درک گردد که در دوران نوین و عصر ارتباطات سریع و مسافرت های هوایی، بیش از حد بر لحظات رسانه ای دیدارها تاکید می گردد [اما] بخش عمده دیپلماسی در سطوح کاری است که رخ می دهد. در این مورد نیز چنین است.

به نظر من نشست روحانی و ترامپ اگر قبل از نشست امور مقدماتی در سطوح پایین انجام نگردد پیروز نخواهد شد.

فارس: با توجه به پیشینه ترامپ در لغو توافقات بین المللی آیا به فرض شکل گیری مذاکره مجدد با او و حصول توافق جدید، آیا توافق احتاقتصادی ضمانت اجرایی خواهد داشت؟ فراموش نمی کنیم که برجام حتی قطعنامه شورای امنیت را نیز پشت سر خود داشت و توسط ترامپ نقض شد.

ترامپ با وجود این واقعیت که آمریکا از امضاء کنندگان قطعنامه 2231 است - قطعنامه ای که توسط همه اعضای شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رسیده - برجام را کنار گذاشت. با توجه به این که هیچ تحریم جدی دیگر از سوی امریکا علیه ایران باقی نمانده اگرچه ماکرون جهت محک زدن تحریم های ایالات متحده (شاید به برکت ترامپ) با پیشنهاد بعضی از حمایت های اقتصادی حداقل توسط اروپایی ها تمایل نشان می دهد - حتی روسیه و چین نیز در این مورد محتاط هستند.

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 26 اسفند 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: tour-thailand.ir شناسه مطلب: 763

به "هانتر: کوشش های ماکرون به احتمال زیاد با هماهنگی واشنگتن صورت می گیرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هانتر: کوشش های ماکرون به احتمال زیاد با هماهنگی واشنگتن صورت می گیرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید