اسکاتلندی های جدایی طلب در خیابان
به گزارش تور تایلند، نتیجه یک نظرسنجی جدید نشان می دهد اکثریت اسکاتلندی ها با استقلال از بریتانیا موافق هستند

هزاران تن از مردم اسکاتلند امروز دوشنبه با برپایی تظاهراتی در بزرگ ترین شهر این منطقه خواهان تبدیل شدن آن به کشوری مستقل و جدایی از انگلیس شدند. نیکولا استروژن وزیر اول اسکاتلند در جمع تظاهرکنندگان اظهار داشت گزینه بهتر برای اسکاتلند این است که از انگلیس مستقل گردد.
به گزارش خبرنگاران، وزیر اول اسکاتلند و رهبر حزب ملی اسکاتلندی در جمع استقلال طلبان در گلاسگو می گوید، یک اسکاتلند مستقل در فاصله نزدیک و در دسترس قرار گرفته است.
اسکاتلندی ها از همان شروع مخالف خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بودند، حالا که برگزیت انگلیس را مجددا به انتخابات زودهنگام کشانده، شرایطی فراهم شده تا اسکاتلند کارزار جدایی از بریتانیا را کلید بزنند. این جدایی دور از ذهن نیست چرا که اسکاتلند از لحاظ مالی هم استقلال لازم را دارند تا روی پای خود بایستند. با همین مبنا باید سخنان وزیر اول این کشور را تحلیل کرد.
به نوشته روزنامه ایندیپندنت، وعده نیکولا استورجن، وزیر اول اسکاتلند در شرایطی مطرح می گردد که جرمی کوربین، رهبر حزب کاگر تاکید دارد برگزاری یک رفراندوم جدید استقلال ضروری یا مناسب نیست.
استورجن پیش از این مراسم، انتخابات آینده را مهمترین تحول برای اسکاتلند در تاریخ مدرن توصیف کرد. او گفت: خیلی چیزها در مسیرمان قرار گرفته است؛ مردم کاملا از هرج و مرج در وست مینستر نگرانند. اما مردم در تجمع امروز با هر پیشینه ای حضور دارند تا خواهان آینده ای بهتر برای اسکاتلند شوند.
وزیر اول اسکاتلند: استقلال اسکاتلند نزدیک است/عکس از رویترز
رهبر حزب ملی اسکاتلندی (SNP) تاکید نمود: یک اسکاتلند مستقل نزدیکتر از هر زمان دیگری است. چنین اسکاتلندی در فاصله ای نزدیک به ما و در دسترس ما قرار گرفته است. آنچه اکنون احتیاج است، یک پیروزی دوباره قاطع برای اس ان پی است تا ما را به هدفمان نزدیکتر کند؛ پس در انتخابات 12 دسامبر (21 آذر) به اس ان پی رای بدهید تا حق تصمیم گیری اسکاتلند را تضمین کنید.
باید منتظر ماند تا نتایج انتخابات چه خواهد بود، اما فارق از نتایج انتخابات مجلس انگلیس، برگزاری یک همه پرسی استقلال در اسکاتلند اصلاً دور از ذهن و نامحتمل نیست، باید دید سرنوشت اتحاد بریتانیا پس از انتخابات و برگزیت (در ژانویه یا بهمن ماه) چگونه رقم خواهد خورد. همین طور سرنوشت بوریس جانسون.
اسکاتلندی ها چه می گویند؟
نتیجه یک نظرسنجی جدید نشان می دهد اکثریت اسکاتلندی ها با استقلال از بریتانیا موافق هستند
نتیجه این نظرسنجی که در شهریور ماه صورت گرفته نشان می دهد که اکثریت رای دهندگان در اسکاتلند برخلاف سال 2014 در صورت برگزاری مجدد همه پرسی استقلال به جدایی از بریتانیا رای خواهند داد.
تحقیق موسسه مایکل اشکرافت که اولین نظرسنجی از ماه مارس سال 2017 است که از حمایت اکثریت رای دهندگان اسکاتلندی از طرح استقلال از بریتانیا حکایت دارد.
بنا به نتیجه این نظرسنجی 46 درصد رای دهندگان در صورت برگزاری همه پرسی استقلال از بریتانیا به جدایی از این کشور رای خواهند داد. در مقابل 43 درصد رای دهندگان اعلام نموده اند که با جدایی از بریتانیا مخالفت خواهند کرد.
با عدم احتساب افرادی که گزینه های نمی دانم یا رای نمی دهم را در این نظرسنجی انتخاب نموده اند شمار هواداران استقلال بریتانیا به 52 درصد در مقابل 48 درصد می رسد.
رای دهندگان اسکاتلندی در سال 2014 میلادی با 55 درصد آراء در برابر 45 درصد با استقلال از بریتانیا مخالفت کردند.
این در حالی است که اختلاف بین دولت محلی اسکاتلند و دولت محافظه کار بریتانیا بر سر خروج از اتحادیه اروپا (برکسیت) افزایش یافته است.
رای دهندگان اسکاتلندی در سال 2016 در همه پرسی برکسیت به عدم خروج از اتحادیه اروپا رای دادند.
حزب ملی اسکاتلند (SNP) که هم اکنون زمام امور را در ادینبورو در دست دارد اعلام نموده است که برگزاری همه پرسی جدید استقلال از بریتانیا به دلیل مخالفت اکثریت اسکاتلندی ها با برکسیت توجیه پذیر است.
موضع بریتانیا چیست؟
در بریتانیا میان احزاب اصلی سیاسی بر سر اصلاحاتی که وعده داده بودند در اسکاتلند انجام دهند، اختلاف پیش آمده است.
پادشاهی متحده بریتانیا در آستانه همه پرسی استقلال اسکاتلند وعده داده بود که اگر مردم سرزمین اسکاتلند به پادشاهی وفادار بمانند و به همه پرسی رای منفی بدهند، به دولت محلی این سرزمین اختیارات و خودمختاری بیشتری بدهند.
اسکاتلندی ها هم به همه پرسی استقلال از بریتانیا پاسخ نه دادند و تصمیم گرفتند با بریتانیا بمانند.
دو حزب اصلی بریتانیا بر سر زمان بندی و میزان اعطای اختیارات به اسکاتلند دچار اختلاف نظرهای جدی هستند.
در پی شکست الکس ساموند، وزیر اول اسکاتلند در همه پرسی استقلال در شهریور 1393، وی اظهار داشت که از مقام خود کناره گیری می نماید.
ناظران آن زمان گفتند: اگرچه مردم اسکاتلند در همه پرسی روز پنجنشنبه تصمیم گرفتند بخشی از بریتانیا باقی بمانند، اما این همه پرسی نه تنها بر سرنوشت خود اسکاتلند بلکه بر دیگر بخش های بریتانیا شامل انگلستان، ولز و ایرلند شمالی نیز تاثیر خواهد داشت و باعث افزایش انتظار هر یک از این بخش ها برای اختیارات بیشتر شده است.
منبع: عصر ایران